دكتر حسين احمدي، دبير همايش "بررسي كتب تاريخي جمهوري آذربايجان" و يكي از سخنرانان اين همايش، در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر" در مورد الگوي تاريخ نويسي در جمهوري آذربايجان گفت: تاريخ جمهوري آذربايجان توسط جمعي از اساتيد دانشگاه زير نظر شخصي به نام "ضياء بنياداوف" در سال 1994 ميلادي چاپ و منتشر شد.
وي افزود: اين كتاب كه مرجع تاريخ در جمهوري آذربايجان محسوب مي شود، دقيقا با الگو و ادبيات ماركسيستي دوران شوروي سابق تدوين شده و پر از تحليل هاي طبقاتي و توصيف اشخاص با واژگاني مثل "بورژوا، فئودال وامپرياليست و كمون اوليه" است.
احمدي تصريح كرد: در اين كتاب، هيچ اشاره و توجهي به ريشه هاي اسلامي آذربايجان نشده و حتي از پيامبر اكرم(ص) با الفاظي زشت و ناپسند ياد شده است.
اين محقق امور تاريخي گفت: اين كتاب پر از تمجيدهاي بي پايه از مزدكيان و طرفداران بابك است و جالب اين جاست كه علاوه بر مناطقي از ايران، نسبت به كشورهاي روسيه، ارمنستان و گرجستان نيز ادعاهاي ارضي مطرح شده است.
خاطرنشان مي شود، همايش " بررسي كتب تاريخي جمهوري آذربايجان" فردا- پنجشنبه 28 ارديبهشت" در "موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران" واقع در خيابان فرشته، برگزار مي شود.
نظر شما